Ar užtektų šių darbų, kad būtų galima užstatyti ir gauti pinigų tolimesniems darbams?

Laba diena, Iš anksto dėkoju, kad atsakysite į mano klausimą. Turime žemės sklypą, namo projektą ir visus leidimus statyboms. Taip pat turime vartojimo paskolą, liko išmokėti 17000,-keturis metus po 450eur. Žmona yra vaiko priežiūros atostogose, gauna 512eur, Vyro alga į rankas 1400-1700eur, kinta pagal darbo kiekį, mažiau 1400eur negauna. (Šeimos narių yra 3. Vyras , žmona ir vaikas 1metukų) Taigi, planuojame pradėti statytis namą iš savų pinigų pamatai, sienos, stogas ir langai. Ar tiek užtektų pradžiai darbu, kad būtų galima užstatyti ir gauti pinigų tolimesniems darbams? Ir jeigu, tai įvertintų apie 30k , tai mes gautume šios sumos 80%? Ir ar galima užstatyti butą, kuris yra TIK žmonos(gautas dovanų), jei ji nedirba? Ar tai būtų kaip trečia paskola ir bankai nesileistų bet į kalbas?

Jovita
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Jovita, dėkui už klausimą. Visų pirma, jūsų turimi paskolų įsipareigojimai yra labai dideli ir jau sudaro ±25%, todėl iš karto įspėju, kad papildoma paskola jau yra labai rizikinga. Dėl Jūsų tolimesnių klausimų:

  • ar užtenka atliktų jau darbų, reikia kalbėti su bankais ir turto vertintojais;
  • teoriškai, galėtumėte gauti 80% nuo 30 tūkst. eurų vertės;
  • buto užstatymas yra įmanomas, bet jau bus kombinuojama su individualiu pasiūlymu ir nuo to galėtų prastėti sąlygos nei būsto paskola įprastu atveju. Ir klausimas, kodėl reikia užstatinėti butą? Venkite to;
  • dėl detalių atsakymų ir situacijos išaiškinimo rekomenduoju kuo greičiau skubėti į bankus ir pasitarti.
+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų