Spalio 2 dieną pardaviau butą. Pirkėjai ėmė paskolą būstui, minėtą dieną butas pas notarą buvo įkeistas bankui, pirkėjai sumokėjo dalį pinigų, tačiau Luminor pinigų neperveda

Laba diena. Spalio 2 dieną pardaviau butą. Pirkėjai ėmė paskolą būstui, minėtą dieną butas pas notarą buvo įkeistas bankui, pirkėjai sumokėjo dalį pinigų, tačiau bankas pinigų neperveda. Nors notarui buvo pristatytas garantinis rašta, banko konsultantas vis randa kažkokių trūkumų. Spalio 31 dieną, kai žadėjo, kad pinigai jau tikrai bus pervesti, pasakė pirkėjams, kad galės suteikti mažesnę sumą, negu žadėjo. Ar gali bankas šitaip elgtis? Juk butas jiems jau yra įkeistas. Tai LUMINOR bankas. Mūsų pirkėjams šitas bankas garantavo, kad suteiks paskolą rugpjūčio vidury. Mes pasirašėm preminarią sutartį ir iki šiol negavome pinigų. Man tai sudaro daug nepatugumų, nes turiu pirkti kitą turtą, dėl banko delsimo pasibaigė prelimenarios sutarties terminai.

Danuta
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Danuta, dėkui už klausimą. Reikia tikrinti pasirašytas sutartis, terminus ir pan. Jeigu bankas pažeidžia sutartį - reikia rašyti pretenzijas dėl nuostolių atlyginimų. Esant klausimams, reikia įsiskaityti į sutartis ir pateikiamus dokumentus.

+5Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų