Norime imti būsto paskolą, tačiau bendros šeimos pajamos nesiekia 800eur

Sveiki, su vyru esame susituokę, norime imti būsto paskolą, tačiau bendros šeimos pajamos nesiekia 800eur (tokia minimali suma, nuo kurios, kaip mums pranešė swedbankas apskritai svarstoma paskolos suteikimo galimybė). Aš šiuo metu esu motinystės atostogose, vyras dirba. Kadangi iki pilnametystės buvau globojama, perkant pirmą būstą turime galimybę gauti pradinio įnašo kompensaciją iš valstybės. Klausimas: ar imant paskolą su gerai uždirbančiu laiduotoju, galėtume ją gauti net jei asmeniškai mūsų pajamos per mažos svarstymui? Jei ne, tuomet gal galime paskolą imti kartu visi trys ir tapti būsto bendrasavininkais? Ar šiais atvejais (perkant būstą ne tik su vyru) vis dar galime pretenduoti į pradinio įnašo subsidiją? Dėkojame už atsakymą

Greta
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Greta, dėkui už klausimą. Ne, paramos imdami su laiduotoju ar trečiuoju asmeniu - negautumėte. Paramos skiriamos šeimoms. Taip pat ir laiduotojas ne visais atvejais pagelbės imant paskolą be paramos, reikia, kad vertintų bendrą situaciją. Visos situacijos individualios, tad be bankų vertinimo sunku kažką ir pasakyti.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų