Swedbank siūlo 2,7 proc. kintamas palūkanas su 6 mėn. Euribor. Seb banke gavome pasiūlymą fiksuotoms 4 proc. Ką pasirinkti?

Laba diena, norime imti paskolą būstui 30000 eur. Swedbank siūlo 2,7 proc. kintamas palūkanas su 6 mėn. Euribor. Seb banke gavome pasiūlymą fiksuotoms 4 proc. palūkanoms visam sutarties terminui - 10 metų. Kuris variantas jūsų nuomone būtų geresnis? Ar verta fiksuoti palūkanas visam sutarties terminui? Kiek yra realu, kad euribor 10 metų laikotarpyje pakils virš 1,3 proc.? Kiek apskritai per metus gali pakilti euribor?

Jurgita
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Jurgita, dėkui už klausimą. Į šį klausimą atsakymo nežinau. Tikrai nežinau kiek gali pakilti palūkanos ir kokios bus jos ateityje. Šioje vietoje Jums reikia priimti sprendimą tokį, koks Jums atrodo geresnis. Mano nuomone, kintamos palūkanos geriau. Tačiau reikia žiūrėti ir sutarties sąlygas, kurio banko Jums yra palankesnės.

+5Buvo naudinga
A

Jei šiuo metu atrodo, kad ECB nelabai turi galimybių kelti palūkanas, nors ir labai norėtų. Tai 10 metų laiko tarpe gali būt ekonomikoj tokių dalykų, kaip kad seniai matyta "HYPERINFLIACIJA" su kokiais 20 procentų palūkanų ar dar daugiau. Reik suprast, kad euras yra silpna valiuta, eurozona skolose, dabar esančios nulinės palūkanos bando gelbėti nuo visiškos griūties.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų