Būsto paskola Lietuvoje, kai dirbu užsienyje. Sąlygos, dokumentai, pradinis įnašas?

Sveiki, šiuo metu dirbu užsienyje, į rankas vidutiniškai gaunu apie 1400 eurų per mėnesį. Norėčiau pasiimti nedidelę būsto paskolą senos statybos butui Kaune pirkti ( buto vertė būtų iki 22000 eurų) max 10 metų laikotarpiui. Kokia tikimybė gauti būsto paskolą? Ar skirsis palūkanų ir pirmo įnašo dydis tik dėl to, kad dirbu ne Lietuvoje? Sutuoktinio ar vaikų neturiu. Iš anksto. Ačiū už atsakymus.

Vilma
Atsakymai
Finansų valdymo konsultantė
Swedbank bankas

Būsto paskola teikiama nuo 1 iki 40 metų laikotarpiui. Paskolos gavėjas turi būti ne jaunesnis kaip 18 metų amžiaus fizinis asmuo, turintis Lietuvos Respublikos pilietybę ir gaunantis pastovias, oficialias pajamas. Paskolos dydis priklauso nuo kliento (šeimos) grynųjų pajamų, turimų finansinių įsipareigojimų ir įkeičiamo turto vertės. Paskolos palūkanų norma yra nustatoma kiekvienam klientui individualiai, atsižvelgiant į gaunamas pajamas, turimus finansinius įsipareigojimus, skolinimosi istoriją, darbo stažą, lojalumą bankui ir kt. Darbo stažas turėtų būti ne trumpesnis nei 6 mėnesių Sutuoktinis visada privalo būti bendraskoliu arba laiduoti už paskolos gavėją. Įkeičiamas turtas privalo būti įvertintas. Daugiau informacijos rasite adresu: http://www.swedbank.lt/lt/pages/privatiems/busto_paskola.

"Swedbank" paskolos asmenims, dirbantiems ir gyvenantiems užsienyje, yra teikiamos turint bendraskolį ar laiduotoją, dirbantį ir gyvenantį Lietuvoje. Minimalus pradinis įnašas – 50%.

Jei Jūs darbo užmokestį gaunate užsienio valstybėje, kreipiantis dėl paskolos reikėtų pristatyti šiuos dokumentus, išverstus į lietuvių kalbą ir patvirtintus vertimų biuro, notaro arba LR konsulinio pareigūno:

  • metinę pajamų mokesčio deklaraciją už praėjusius metus;
  • neterminuotos arba terminuotos (kai terminas yra netrumpesnis nei 1 metai) darbo sutarties kopiją;
  • banko išrašus apie reguliariai pervedamas pajamas už laikotarpį netrumpesnį nei 12 mėn.;
  • rekomenduojama pateikti darbdavio rekomendaciją.

Išanalizavus situaciją gali būti paprašyta ir kitų dokumentų.

+49Buvo naudinga
Vyresnioji vadybininkė
Danske Bank

Informuojame, kad dirbantieji užsienyje turi galimybę gauti būsto paskolą, jeigu jie dirba pagal neterminuotą darbo sutartį, yra aukštos kvalifikacijos specialistai ar vadovai ir turi ne trumpesnį kaip 12 mėn. darbo stažą. Maksimali finansuojama suma yra iki 50 proc. nuo perkamo ir įkeičiamo turto vertės, o maksimalus terminas - 15 metų. Pradinis įnašas yra būtinas ir jis negali būti finansuojamas papildomu kreditu.

Kiekvieno kliento situacija yra vertinama individualiai. Išsamią informaciją apie galimybę gauti paskolą konkrečiu Jūsų atveju galėtume suteikti tik susitikus su asmeniniu vadybininku.

Pagrindiniai dokumentai, kurių Bankas prašys:

  • kliento ir jo sutuoktinio pasai arba asmens tapatybės kortelės;
  • darbo sutartis;
  • darbo sutarties vertimas į lietuvių kalbą (turi būti patvirtintas vertimo biuro spaudu ir parašu);
  • oficiali darbdavio pažyma apie pajamas (originalas);
  • banko, į kurį gaunamos pajamos, išrašas už paskutinius dvylika mėnesių (originalas);
  • turto vertinimo ataskaita.
+26Buvo naudinga
Informavimo skyriaus vadybininkė
Šiaulių bankas

Būsto kredito mėnesio įmokai ir kitiems turimiems finansiniams įsipareigojimams atlikti negali būti skiriama daugiau negu 40% mėnesio pajamų.

Kreditai teikiami su kintama palūkanų norma - metinė palūkanų norma susiejama su EURIBOR (eurais) + banko marža (3%) ir keičiama kas 3, 6 arba 12 mėnesių, priklausomai nuo Jūsų pasirinkimo. Bendra metinė palūkanų norma ne mažesnė nei 4,5%.

Jeigu Jūs šiuo metu dirbate užsienyje papildomai turite pateikti darbo sutartį ir užsienio valstybės banko sąskaitos į kurią pervedamos Jūsų pastovios pajamos išrašą už paskutinius 12 mėnesių. Visi dokumentai pateikti užsienio kalba turi būti išversti į lietuvių kalbą ir vertimas patvirtintas vertėjo ar notaro. Taip pat Bankas gali paprašyti, kad už Jus laiduotų kitas asmuo, dirbantis ir gaunantis pastovias pajamas Lietuvoje.

Jūsų atveju galimybė finansuoti būtų iki 70 proc. nuo perkamo ir įkeičiamo turto rinkos vertės (nuosavų lėšų reikėtų turėti 30 proc.). Taip pat informuojame, kad lėšos gaunamos už vaikų priežiūros atostogas yra įskaičiuojamos kaip gaunamos pajamos. Apgailestaujame, tačiau norint gauti būsto kreditą, bendras darbo stažas turi būti ne trumpesnis kaip 12 mėn., o paskutinėje darbovietėje reikia išdirbti ne mažiau kaip 3 mėn.

+18Buvo naudinga
Ekspertė
DNB bankas

Informuojame, jog AB DNB Bankas (toliau bankas) teikia paskolas pilnamečiams asmenims, dirbantiems ir užsienyje pagal neterminuotą sutartį ne trumpiau kaip 1 metus ir kurių pajamos yra pakankamos kredito grąžinimui ir palūkanų mokėjimui. Nuolatinės pajamos per mėnesį vienam asmeniui po kredito grąžinimo ir palūkanų mokėjimo turėtų būti ne mažesnės kaip 1050 EUR (3624 Lt), vaikui 810 EUR (1761 LT). Pažymime, jog palūkanų dydis priklauso nuo perkamo turto būklės, kliento finansinio įvertinimo, lojalumo bankui. DNB Bankas teikia paskolas fiksuotomis arba kintamomis palūkanomis. Nuo to priklauso kokio dydžio palūkanas reikia mokėti už paskolą. Konkretus pasiūlymas yra nustatomas atlikus išsamų finansinį įvertinimą, todėl kiekvienam klientui palūkanų norma yra skirtinga ir nustatoma individualiai.
Priklausomai nuo įkeičiamo turto rūšies ir amžiaus bankas suteikia kreditą užsienyje dirbantiems asmenims standartiškai iki 70 proc. turto vertės.

Tikslesnius paskaičiavimus atliksime banko skyriuje, pateikus šiuos dokumentus:

  • užpildytą paraišką kreditui gauti (pildoma banko skyriuje);
  • Lietuvos Respublikos pasas/ asmens tapatybės kortelė;
  • sutartis su bankais ir kitais subjektais apie įsiskolinimus, garantijas ir laidavimus (jei turite);
  • dokumentus, patvirtinančius nuolatines pajamas, gaunamas užsienyje (darbo sutartis ar darbdavio rekomendacinis laiškas; darbo užmokesčio pažyma (pažyma nereikalaujama, kai pateikiami darbovietės “vaučeriai” ar “peislipai”, patvirtinti banko sąskaitos išrašais); išrašas iš banko, į kurį pervedamos pajamos, sąskaitos patvirtinantis šių pajamų gavimą).

Papildomai informuojame, jog tais atvejais, kai kredito gavėjo šeima daugiau nei 50 procentų pajamų gauna užsienyje kredito laikotarpis negali būti ilgesnis nei 25 metai.

Taip pat taikomos nuolaidos, jei naudojatės ar ketinate naudotis kitomis banko teikiamomis paslaugomis. Daugiau informacijos apie palūkanų normas, jų sudėtines dalis bei apie būsto kreditus galite rasti adresu: https://www.dnb.lt/lt/privatiems-klientams/kreditai/busto-paskola

Suteikiamas kreditas yra užtikrinamas įsigyjamo/statomo arba kito nekilnojamojo turto įkeitimu banko naudai. Priimtinos kredito užtikrinimo priemonės yra šios:

  • Gyvenamieji/sodo namai su priklausiniais bei žemės sklypais;
  • butai;
  • statomi gyvenamieji/sodo namai su priklausiniais bei žemės sklypais;
  • statomi butai;
  • Žemės sklypai, ant kurių numatyta gyvenamojo/sodo namo statyba.

Preliminariai paskaičiuoti suteikiamo kredito sumą galite banko tinklapyje adresu: http://www.dnb.lt/lt/skaiciuokles-privatiems-klientams/bustokredito/

+10Buvo naudinga
Vyr. vadybininkė
SEB bankas

Užsienio piliečiams ar LR piliečiams, dirbantiems užsienyje, suteikiami kreditai būstui Lietuvoje pirkti, statyti, rekonstruoti, žemės sklypui Lietuvoje, kuris yra namų valda arba sodininkų bendrijų narių, ir jame numatoma nedelsiant pradėti kliento nuolatinio gyvenamojo būsto statybas, pirkti.

LR piliečiams, dirbantiems užsienyje, kreditas suteikiamas ne ilgesniam kaip 20 m. laikotarpiui, o mažiausias įnašas pageidaujant gauti būsto kreditą yra 50 proc. įsigyjamo būsto vertės.

Norėdami gauti būsto kreditą, LR piliečiai, dirbantys užsienyje, turi pateikti bankui šiuos dokumentus:

  • kredito paraišką (pildoma banko skyriuje);
  • asmens tapatybę liudijantį dokumentą - pasą arba asmens tapatybės kortelę;
  • darbo sutartį (-is);
  • išrašą iš sąskaitos, į kurią pervedamos pajamos, patvirtintą banko darbuotojo parašu ir antspaudu už laikotarpį ne trumpesnį kaip 12 mėnesių;
  • banko, kuriame kredito gavėjas turi sąskaitą ir į kurią pervedamas darbo užmokestis, pažymą apie esamus finansinius įsipareigojimus šiame banke arba patvirtinimą, kad kredito gavėjas šiame banke finansinių įsipareigojimų neturi;
  • kitus dokumentus, liudijančius skolininko gaunamas pajamas ir priklausančių mokėti mokesčių (pajamų, socialinio draudimo) sumokėjimą;
  • valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą ar jį atitinkantį dokumentą;
  • pajamų ir turto deklaraciją, jei klientas gali ją pateikti;
  • skolininko finansinius įsipareigojimus juridiniams ir fiziniams asmenims liudijančių sutarčių kopijas;
  • raštą, patvirtinantį, jog užsienio šalyje klientas finansinių įsipareigojimų neturi.

Atsižvelgdamas į kiekvieną situaciją bankas, priimdamas sprendimą, gali paprašyti pateikti papildomus dokumentus.

+22Buvo naudinga
Gierdre

Laba diena. Šiuo metu dirbu ir gyvenu Jungtinėje karalystėje ir norėčiau įsigyti būstą Lietuvoje ,mano pajamos yra £1500 svaru atskaičius mokesčius. Iškilo klausimas ar išliks bankai kurie suteiks paskolas dirbantiems užsienyje ir pajamas gaunantiems kita valiuta ? Kadangi skaičiau straipsnį jog nuo liepos 1d kai kurie bankai žada nebesuteikti paskolų dirbantiems svetur... Esu labiau susidomėjusi DNB banko paslaugomis . Ačiū už atsakymą

+176Buvo naudinga
tautvydas

gaunu apie 2000 euru y menesy neturiu vaiku ne sutuoktines dirbu anglijoi

+40Buvo naudinga
Auda

Sveiki,siuo metu dirbu UK,noreciau pasiimti vartojama paskola 5000,penkeriems metams,uždirbu 1750,norėčiau suzinoti,ar tai imanoma,ir kokios salygos,ačiū

+18Buvo naudinga
Aldis

Noru gauti nedidelu paskolu dirbu norvegijo

+1Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų