Kriptovaliutos pabudo iš žiemos miego - Bitcoin kaina per 2 val. šoktelėjo 20%

2019-04-02
Bitcoin kaina
Bitcoin kaina šoktelėjo 20%

Jau ilgiau nei metus besitęsianti kriptovaliutų krizė, šįryt parodė labai stiprius judesius į viršų. Kai jau didžiajai žiniasklaidai atrodė, kad vilties nebėra ir kriptovaliutos nebeturi ateities, Bitcoin kaina per 2 val. šoktelėjo +20%, nuo $4200 iki kai kuriose biržose $5100. Kitos kriptovaliutos sekė iš paskos ir kilo, tiesa, šiandienos neabejotinas lyderis - Bitcoin.

Ilgą laiką kritusi, Bitcoin kaina atsigavo ir pradėjo rodyti optimizmo ženklus. Nors daugeliui kriptovaliutos ir Bitcoin atrodo „oras” ir bevertis dalykas, tačiau ši atsiskaitymo priemonė ateityje vis smarkiau integruosis į mūsų gyvenimus. Žinoma, kad kriptovaliutų kaina neturėtų būti svarbiausias dalykas, o svarbiausia yra sugebėti kriptovaliutas integruoti į kasdienį gyvenimą, kad pakeisti nelogiškais kiekiais spausdinamą popierinę valiutą. Ar tai įvyks, pamatysime, bet popieriniai pinigai ir esama pinigų politika ilgalaikėje perspektyvoje yra sunkiai suvokiama, kadangi spausdinami pinigai turėjo didžiulę įtaką auginant kiekvienos šalies skolas.

Šiuo metu esančios nacionalinės skolos, JAV doleriais (pagal usdebtclock.org):

  1. JAV skola 21,1 trilijonai;
  2. Japonijos skola 11,8 trilijonai;
  3. Kinijos skola 9,2 trilijonai;
  4. Didžiosios Britanijos skola 3,5 trilijonai;
  5. Prancūzijos skola 2,96 trilijonai;
  6. Italijos skola 2,89 trilijonai;
  7. Indijos skola 2,79 trilijonai;
  8. Vokietijos skola 2,3 trilijonai;
  9. Kanados skola 1,78 trilijonai;
  10. Ispanijos skola 1,55 trilijonai.

Kriptovaliutos yra viena iš atsiskaitymo alternatyvų, kuri atsirado per 2008 metų krizę, kurią daugelis dar galime prisiminti. Tuomet, slapyvardžiu pasivadinęs Satoshi Nakamoto sukūrė pirmąją kriptovaliutą Bitcoin ir nuo tada prasidėjo blockchain ir kritpvtovaliutų eros pradžia. Per tuos 10 metų atsirado daugiau nei 2000 kriptovaliutų, kurios siūlo vis skirtingus pritaikymo būdus.

Komentarai
Straipsnis komentarų neturi. Būk pirmas ir pakomentuok.
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų