Kurį pasirinkti, SEB siūlo 1,75% (+Euribor), o DNB 1,65% (+Ebifn)?

Sveiki, ruošiamės imti būsto paskolą ir gavome du skirtingus pasiūlymus iš bankų: Seb siūlo 1,75% (manau dar bus imanoma pasideret del palukanu, DNB 1,65 %. Tačiau DNB turi savo EBIFIN'ą, kuris taip pat mus gąsdina, nes jeigu gerai suprantame, jis visada bus didesnis ateityje už EURIBOR? Ką galėtume patarti? Kurį pasiūlymą derėtų rinktis? Ar mažesnes palūkanas ir EBIFIN, ar didesnes palūkanas ir EURIBOR.

Roneta
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Roneta, dėkui už klausimą. Abu pasiūlymai yra panašūs, tačiau SEB pasiūlymas yra ženkliai pranašesnis dėl to, kad palūkanos yra su EURIBOR. DNB su EBIFN šiek tiek turi nežinomumo, o ir EBIFN šiuo metu yra 0,17%. Palyginkite abiejų bankų sutarčių sąlygas dėl išankstinio mokėjimo galimybės, įmokos vėlavimo baudų, įvairių administravimo mokesčių.

Rinkitės individualiai išanalizavusi abiejų bankų pasiūlymus. Paskaičiuokite kiek vienu ar kitu atveju pasirinkus vieną ar kitą banką sutaupysite gale termino pagal Jūsų įsivaizduojamą scenarijų ir pasirinkite teisingai.

+4Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų